Η πανέμορφη νέα Καμάρο (videos)

Δυνατότερη, ελαφρύτερη και με ενισχυτή ήχου η νέα Chevrolet Camaro έκτης γενιάς, που παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες στο Ντιτρόιτ!

Αποκαλυπτήρια στο Ντιτρόιτ για τη νέα Chevrolet Camaro. Έτσι, συνεχίζεται ακάθεκτη η πορεία ενός από τα Άγια Δισκοπότηρα των σπορ μοντέλων made in USA, που απέκτησε πλέον έναν απόγονο έκτης γενιάς με πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Η νέα Camaro διαθέτει, χάρη στο νέο πάτωμα Alpha της μητρικής General Motors, 28% αυξημένη στρεπτική ακαμψία και ζυγίζει περίπου 90 κιλά λιγότερο με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο αμάξωμά της. Η Chevrolet υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση με το ηλεκτρονικά υποστηριζόμενο τιμόνι και τις νέες αναρτήσεις Μακ Φέρσον με πολλαπλούς συνδέσμους. Νέο είναι και το προαιρετικό σύστημα Magnetic Ride Control, που προορίζεται αποκλειστικά για την Camaro SS και ρυθμίζει έως και 1.000 φορές ανά δευτερόλεπτο τα αμορτισέρ και τα ελατήρια. Ενισχύθηκαν επίσης τα φρένα, που προέρχονται από τη Brembo και είναι μεγαλύτερης διαμέτρου στις εκδόσεις SS από ό,τι στις LT.
Ο σχεδιασμός του αμαξώματος έγινε πιο δυναμικός και μυώδης, μάλιστα το νέο μοντέλο είναι έξι εκατοστά κοντύτερο και σχεδόν τρεις πόντους χαμηλότερο από το απερχόμενο. Συγκεκριμένα, το μήκος ανέρχεται πλέον σε 4.784 χιλιοστά, το πλάτος σε 1.897 χιλιοστά και το ύψος σε 1.348 χιλιοστά. Στην έκδοση SS προβλέπεται μία αεροτομή στο τέλος του αμαξώματος, που εφοδιάζεται με φώτα στάσης LED εμπρός και πίσω.
Ριζικά διαφοροποιήθηκε και το εσωτερικό. Το κόκπιτ περιλαμβάνει αναλογικά όργανα και μία οθόνη οκτώ ιντσών για το νέο σύστημα MyLink, ενώ προβλέπεται άλλη μία οθόνη οκτώ ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Οι διακόπτες ρύθμισης της θερμοκρασίας αντικαταστάθηκαν από περιστρεφόμενα δαχτυλίδια γύρω από τα ακροφύσια εξαερισμού κατά τα πρότυπα της Audi, και τώρα πλέον προβλέπεται ηλεκτρικό χειρόφρενο αντί του κλασικού μηχανικού. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ ρυθμίσεων για χιόνι/πάγο, σπορ και «τουριστικής» οδήγησης, ενώ η Camaro SS διαθέτει και αγωνιστική ρύθμιση για την πίστα.

Η Chevrolet προσφέρει την Camaro έκτης γενιάς με τρεις κινητήρες, που συνδυάζονται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο σαζμάν οκτώ ταχυτήτων. Ο βασικός κινητήρας της έκδοσης LT είναι δίλιτρος, τετρακύλινδρος με 279 ίππους ισχύ και σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα. Η δυνατότερη εκδοχή της Camaro LT εφοδιάζεται με έναν V6 3,6 λίτρων και 340 ίππους, ο οποίος διαθέτει μεταξύ άλλων και το σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων «cylinder on demand».
Η κορυφαία νέα Camaro SS προικίστηκε με τον V8 LT1 των 6,2 λίτρων από τη Chevrolet Corvette Stingray, ο οποίος αποδίδει στη συγκεκριμένη περίπτωση 461 ίππους. Έτσι, αποτελεί τη δυνατότερη Camaro SS όλων των εποχών. Να σημειώσουμε, ότι οι εκδόσεις των 3,6 και των 6,2 λίτρων διαθέτουν στάνταρ μηχανικό ενισχυτή ήχου, που μεταφέρει τη μελωδία του κινητήρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Not bad!

Πηγή: gazzetta.gr