Η εταιρία επικοινωνίας και marketing Prince & Associates Inc. έκανε έρευνα η οποία έδειξε πως  το 70% των πολυεκατομμυριούχων λένε ότι απολαμβάνουν καλύτερο και πιο περιπετειώδεις σεξ από αυτούς που έχουν λιγότερα λεφτά.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί που έκαναν την έρευνα, το 63% των πλουσίων ανδρών ανέφερε ότι η οικονομική του ευημερία τού επέφερε καλύτερο σεξ. Είχαν δηλαδή μεγαλύτερη συχνότητα σεξουαλικών επαφών κι εναλλαγή σεξουαλικών συντρόφων τους.

Στις γυναίκες, το ποσοστό που είπαν πως τα χρήματα τους έφερναν και καλύτερο και περισσότερο σεξ άγγιξε το 88% των γυναικών.

Που μπορεί όμως να οφείλεται αυτό; Οι ειδικοί εξηγούν πως τα χρήματα μας αφαιρούν πολλούς καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες, με τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι. Έτσι, οι πλούσιοι δεν έχουν το άγχος της καθημερινής επιβίωσης και είναι πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Επίσης, η ασφάλεια που παρέχει στο άτομο η μεγάλη οικονομική επιφάνεια, επίσης, δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας κάτι που ελκύει το αντίθετο φύλο.