Το να υπάρχει στο παρελθόν του μία σχέση που να τον πλήγωσε και να τον πονά είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Σε όλα όμως υπάρχει ένα μέτρο. Να τι πρέπει να σκεφτείς:

  •  Το σημαντικό είναι εκείνος να έχει πάρει την απόφαση να κλείσει την πόρτα πίσω του και να προχωρήσει. Αν το έχει αποφασίσει, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και σιγά-σιγά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.
  • Αν αντιληφθείς ότι εξακολουθεί να ενοχλεί την πρώην του ή ότι προσπαθεί με την παρουσία σου να την κάνει να ζηλέψει, η κατάσταση είναι δύσκολη. Να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένη ακόμη και να σε εγκαταλείψει αν λάβει κάποιο ενθαρρυντικό νεύμα από εκείνη…
  • Πριν αφεθείς συναισθηματικά και γίνει η ζωή σου κόλαση, φρόντισε την περίοδο του φλερτ να διαπιστώσεις κατά πόσο αυτά τα τραύματα μπορούν να επουλωθούν. Αν δεν μπορούν να επουλωθούν και αισθάνεσαι ότι απειλείται η ψυχική σου ισορροπία μην προχωρήσεις!
  • Μην επιτρέψεις στο νέο σου σύντροφο να σε βαρύνει με τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ που του έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες σχέσεις του.
  • Από τη στιγμή που η συμπεριφορά σου είναι άψογη και δεν έχεις δώσει δικαιώματα, επιχείρησε να κάνεις μαζί του μία συζήτηση εφ” όλης της ύλης για να καταλάβει ότι πρόθεσή σου είναι να φύγετε μαζί μπροστά χωρίς να σας καταδιώκει το παρελθόν.
  • Μην τον πιέζεις συνεχώς με συζητήσεις για το παρελθόν. Φρόντισε να δημιουργήσεις γύρω σας ένα ευχάριστο περιβάλλον. Προχώρησε τη σχέση με εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Δώσε χρόνο στα συναισθήματα να «ανθίσουν» και κάντε μαζί μία νέα αρχή.