Πόσο φορές πρέπει να κάνει κανείς σεξ για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα προβλήματα υγείας;

Κάνε σεξ για υγεία, νεότητα, ευτυχία, ομορφιά…

Όλοι λένε πως το σεξ κάνει καλό στην υγεία. Πόσο φορές όμως πρέπει να κάνει κανείς σεξ για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα προβλήματα υγείας; Η επιστήμη όπως αναφέρει το healthview μας δίνει τις απαντήσεις δια στόματος ειδικών ερευνητών και γιατρών.

3 φορές την εβδομάδα για υγιέστερη καρδιά:

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Briston στην Βρετανία μετά από μελέτες συμπέραναν πως οι ερωτικές επαφές τρεις φορές την εβδομάδα προστατεύουν από τα καρδιακά νοσήματα αφού το σεξ μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος

4 φορές την εβδομάδα για νεότητα:

Έρευνες επιστημόνων από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκοτία έδειξαν πως τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα δείχνουν 4 με 7 χρόνια νεότερα, σε σχέση με όσους δεν έχουν τακτικές σεξουαλικές επαφές.

5 φορές την εβδομάδα για ευτυχία:

Αυτοί που έχουν πέντε ερωτικές συνευρέσεις την εβδομάδα παρουσιάζουν αυξημένη αισιοδοξία, ενεργητικότητα, συγκέντρωση και δημιουργικότητα.

6 φορές την εβδομάδα για καλύτερο μυαλό:

Όπως λέει η ειδική γυναικολόγος Barb DePree, αν και οι έξι σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα φαντάζουν ακατόρθωτες στα περισσότερα ζευγάρια, αυτή η συχνότητα βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο.

7 φορές την εβδομάδα για καλύτερη διάθεσή:

Σύμφωνα με τον παθολόγο Jonathan R. Cole, το πολύ τακτικό σεξ «μπορεί να μειώσει το άγχος, πιθανότατα χάρη στις ενδορφίνες που παράγει».