Ο Ολυμπιακός πετώντας φωτιές στο πρώτο μέρος νίκησε τη Φέγιενοορντ με 3-1, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε τρελά κέφια το Φορτούνη, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα τρία τέρματα της ομάδας του, με το τρίτο να το σημειώνει ο ίδιος και να είναι το καλύτερο της αναμέτρησης. Το πρώτο πέτυχε ο Χάρα, μετά από ασσίστ του Φορτούνη στον Ντουρμάζ που νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Ολλανδών, αλλά παραμόνευε ο επιθετικός των Πειραιωτών και με ριμπάουντ άνοιξε το σκορ στο 6′. Στο 34′ πέτυχαν το δεύτερο τέρμα με τον Πάρντο που σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, πάλι από πάσα του Φορτούνη, ενώ το τρίτο σημείωσε ο Έλληνας διεθνής με υπέροχη ντρίμπλα σε στόπερ και γκολκίπερ στο 46′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σίλβα προχώρησε σε αλλαγές που αποδιοργάνωσαν την ομάδα και το εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι που μείωσαν στο 63′ με πέναλτυ του Κάιτ. Ωστόσο οι εκνευρισμένοι Ολλανδοί άρχισαν να παίζουν πολύ σκληρά τραυματίζοντας μάλιστα και τον Πάρντο και αν ο διαιτητής δεν τους χαριζόταν θα μπορούσαν να παίζουν με τουλάχιστον έναν παίχτη λιγότερο. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού δε σταμάτησε να διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων, παρότι επρόκειτο για φιλικό αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε αγωνιστικά μέχρι το τέλος του ματς.

Για τους «ερυθρόλευκους» δεν αγωνίστηκε ο Φινμπόγκασον, λόγω του αιματώματος στο δικέφαλο, ενώ εκτός έμεινε και ο Σιόβας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (86′ Μαζουακού), Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (82′ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (89′ Ζντιέλαρ), Πάρντο (77′ λ. τρ. Φουστέρ), Φορτούνης (46′ Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (46′ Ντοσεβί), Χάρα (75′ Πουλίδο).

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (Φαν Μπρόνκχορστ): Φερμίρ, Κάρσντορπ, Φαν Μπικ (59′ Ντάμερς), Κονγκόλο, Βιλένα, Βεγίνοβιτς, Ελ Αχμαντί, Τούρνστρα (46′ Ίμερς), Μπιλάλ, Κάιτ, Μανού (63′ Καζίμ Ρίτσαρντς).