Η εθνική εφήβων νίκησε και τη Λιθουανία στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ με σκορ 68-58 και αύριο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Τουρκία στις 21:15.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συνέχισε τις καταπληκτικές του εμφανίσεις σε ετούτο το Ευρωμπάσκετ και οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον τελικό, διαλύοντας και τη Λιθουανία.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έκανε πάλι τα πάντα, πλησιάζοντας ακόμα μια φορά το triple-double, έχοντας 22 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασσίστ, με τη μία από αυτές να θυμίζει Στιβ Νας (χωρίς υπερβολή).

Εκπληκτικός ήταν επίσης (ξανά) και ο συμπαίχτης του στο «τριφύλλι», Παπαγιάννης που έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ είχε και τρία κοψίματα, σκεπάζοντας τα καλάθια.

Ωστόσο, για άλλο ένα παιχνίδι το κλειδί ήταν η άμυνά μας με τους προαναφερθέντες, αλλά και τους Δίπλαρο, Μουράτο και Σκουλίδα να παίζουν συγκλονιστική άμυνα, κρατώντας και τους Λιθουανούς μετά τους Γάλλους κάτω από τους 60 πόντους.

Αύριο, λοιπόν, η εθνική έχει την ευκαιρία και τον παίχτη (Χαραλαμπόπουλο) να σηκώσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στους γείτονες Τούρκους.

Δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 8 (7 ριμπ.), Ντουζίδης, Μιλεντίγεβιτς 1, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος 5, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 9, Σκορδάς, Παπαγιάννης 15 (10 ριμπ., 3 τάπες), Χαραλαμπόπουλος 22 (14 ριμπ., 7 ασίστ).

Λιθουανία (Στομπέργκας): Κούλμποκα, Μπελιάουσκας 19, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 7, Σεντεκέρσκις 13, Μασιούλις 2, Βάρνας 2, Εχόντας 5, Μπιρούτις 10, Μπερούτσκα, Σβάμπαρις.