Τι είναι το uber taxi;

Πρόκειται για μια εφαρμογή που όταν λανσαρίστηκε, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς το Uber Taxi σε άλλες χώρες χρησιμοποιεί ιδιωτικά αυτοκίνητα, με οδηγούς που δεν διαθέτουν επαγγελματικό δίπλωμα.

Στην Αθήνα θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, καθώς η εφαρμογή θα λειτουργήσει προσφέροντας υπηρεσίες παρόμοιες με τα Taxibeat και Taxiplon, συνεργαζόμενη με επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το Uber Taxi είναι 20% φθηνότερο από το ταξί. Η έκπτωση ισχύει μέχρι νεοτέρας. Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με κόστος κλήσης ή οποιαδήποτε έξτρα χρέωση.

Προσφέρεται η δυνατότητα να δει κανείς τη φωτογραφία του οδηγού, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του και το τηλέφωνό του, ώστε να μπορεί με ασφάλεια να τον αναγνωρίσει και να επικοινωνήσει μαζί του αν θέλει. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο ο πελάτης να έχει μετρητά μαζί του. Το κόμιστρο μπορεί να χρεωθεί στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή στο PayPal που έχει συνδέσει στον λογαριασμό του ο χρήστης και θα λάβει με e-mail την απόδειξη με όλες τις λεπτομέρειες.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η διαθεσιμότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη στην αρχή, αλλά σύντομα θα υπάρχουν πάντα διαθέσιμα αυτοκίνητα. Η ιστοσελίδα αναφέρει και τους πρώτους πελάτες που χρησιμοποίησαν το Uber Taxi και είναι ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης και η παρουσιάστρια/ηθοποιός Νικολέττα Ράλλη.