Τα κεράσια έχουν πολλά οφέλη δείτε γιατί!

Τα οφέλη που αποκομίζει ο ανθρώπινος οργανισμός από τα κεράσια είναι, πράγματι, πάρα πολλά!

Τα πεντανόστιμα αυτά φρούτα περιέχουν μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό, και μας χαρίζουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Παράλληλα ένα κεράσι έχει μόνο τέσσερις θερμίδες!

Επίσης, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών, την οποία περιέχουν τα κεράσια σε αφθονία, οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα.

Ασπίδα κατά των λοιμώξεων!
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα πως ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας.

Καταπολεμά και την κόπωση!
Τα κεράσια μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Είναι ό,τι πρέπει για τους αθλητές, γιατί λόγω της τέφρας των μεταλλικών αλάτων που περιέχουν αυξάνουν τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού.

Νικά την αναιμία!
Έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε σίδηρο και προάγουν την αιμοποίηση. Ταυτόχρονα, δρουν αποτοξινωτικά και ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά.

Καλό και για το έντερο!
Τα κεράσια περιέχουν μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία και δρουν, ανακουφιστικά, σε ρευματικούς πόνους και την ουρική αρθρίτιδα.

Προφυλάσσουν από τον καρκίνο!
Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Οι ανθοκυανίδων εξουδετερώνουν τις καρκινογόνες ουσίες και τα κεράσια βοηθούν  και στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη.