Άρπαξε φωτιά για τρίτη φορά το μονοθέσιο της Ντε Σιλβέστρο (video)

Για τρίτη φορά πήρε φωτιά ένα μονοθέσιο με οδηγό την Σιμόνα ντε Σιλβέστρο. Αυτή τη φορά στις δοκιμές του αγώνα Indy 500, ευτυχώς όμως η Ελβετίδα δεν έπαθε τίποτα!

«Με καταδιώκει η φωτιά». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Σιμόνα ντε Σιλβέστρο μετά την εγκατάλειψή της στις δοκιμές του αγώνα Indy 500 εξαιτίας πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητό της. Η 26χρονη Ελβετίδα οδηγούσε επί εννέα γύρους μία Dallara-Honda και τα πήγαινε πολύ καλά, όταν άρχισαν να βγαίνουν αρχικά καπνοί και λίγο αργότερα φλόγες από το πίσω μέρος του μονοθεσίου.
Ωστόσο κατάφερε και βγήκε μόνη της σώα και αβλαβής από το αυτοκίνητο, ενώ δεν σημειώθηκαν κάποιοι τραυματισμοί. Αιτία της πυρκαγιάς ήταν η διαρροή καυσίμου και τώρα κάνει η Andretti Autosport έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει να ετοιμάσει το αυτοκίνητο και να λάβει μέρος η ντε Σιλβέστρο στον επίσημο αγώνα στις 24 Μαΐου.
Με το τελευταίο περιστατικό τρίτωσε το κακό για την Ελβετίδα οδηγό, η οποία έχει βιώσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν την εμπειρία της πυρκαγιάς στο αγωνιστικό της αυτοκίνητο. Η πρώτη φορά ήταν το 2010 στο Τέξας, όπου το μονοθέσιο της ντε Σιλβέστρο πήρε φωτιά μετά από την επαφή του πάνω σε ένα προστατευτικό τοιχίο της πίστας και η οδηγός έπαθε ελαφρά εγκαύματα σε δάχτυλο του δεξιού χεριού της.
Σοβαρότερο ήταν το δεύτερο περιστατικό το 2011 στα δοκιμαστικά του αγώνα Indy 500. Εκεί είχε εμπλακεί η ‘’Swiss Miss’’ –όπως είναι το ‘’αγωνιστικό’’ παρατσούκλι της- σε ένα ατύχημα και το αυτοκίνητό της τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο δεξί της χέρι.
Η Ελβετίδα έχει λάβει μέχρι τώρα τέσσερις φορές μέρος στον διάσημο αγώνα Indy 500 και το καλύτερό της αποτέλεσμα ήταν μία 14η θέση κατά το ντεμπούτο της το 2010.

Πηγή: gazzetta.gr