Αποκαλύψεις για το Honda NSX (video)

Πριν την έναρξη πωλήσεων της επόμενης γενιάς NSX, οι μηχανικοί αποκάλυψαν νέες τεχνικές λεπτομέρειες στο Παγκόσμιο Συνέδριο SAE 2015.

Το Honda NSX είναι ένα super sport μοντέλο με μεγάλες φιλοδοξίες, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα όπως τη Ferrari 488 και την Porsche 911. Υπολογίζεται δε ότι το ιαπωνικό supercar θα κοστίζει στην Ευρώπη γύρω στις 160.000 ευρώ και η απόδοσή του θα ξεπερνά αρκετά τους 500 ίππους.

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το αυτοκίνητο είναι ότι στο πίσω μέρος συνυπάρχουν ένας V6 Biturbo βενζινοκινητήρας 3,5 λίτρων και ένας ηλεκτροκινητήρας, των οποίων η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Για τον μπροστινό προβλέπονται δύο πρόσθετοι ηλεκτροκινητήρες, ενώ για να αντισταθμίσει η Honda το επιπλέον βάρος των μοτέρ και των μπαταριών,  κατασκεύασε το πλαίσιο και το αμάξωμα από συνθετικά υλικά. Παράλληλα, πως όλοι οι κινητήρες περνούν την ισχύ τους στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων. Ο πιο πρόσφατες καινοτομίες που ανακοίνωσε η Honda αφορούν κυρίως το αμάξωμα και την αεροδυναμική.

Πιο συγκεκριμένα, το NSX χρησιμοποιεί για πρώτη φορά επαναστατική σχεδίαση χωροδικτυώματος πολλαπλών υλικών και προσφέρει κορυφαία ακαμψία αμαξώματος χωρίς αύξηση του βάρους. Υιοθετείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο μία νέα τεχνολογία χύτευσης με καλούπι που αποσυντίθεται1, το οποίο προσφέρει κορυφαία ακαμψία για άριστη οδική συμπεριφορά και απόλυτο έλεγχο. Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο μία τρισδιάστατα διαμορφωμένη κολόνα Α από ατσάλι υπέρ υψηλής αντοχής, που παρέχει κορυφαία ακαμψία και αντοχή στις συγκρούσεις σε συνδυασμό με άριστη ορατότητα. Το NSX πετυχαίνει κορυφαία  αεροδυναμικά αποτελέσματα, χωρίς να χρησιμοποιεί ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, ενώ το σύστημα κίνησης SportHybrid τριών μοτέρ ψύχεται μέσω 10 εναλλακτών θερμότητας –χάρη σε μία συνολική στρατηγική αεροδυναμικής διαχείρισης που μεγιστοποιεί τη ροή αέρα γύρω και μέσα από μέσα από το NSX. Ο κυβισμός του νέου κινητήρα twinturbo V-6 του NSX επιβεβαιώθηκε στα 3.500 κυβ. εκ., ενώ στο NSX θα τοποθετηθεί το πιο αποτελεσματικό  σύστημα Super Handling All-Wheel Drive (με κορυφαία ικανότητα μετάδοσης ροπής) στην ιστορία της Honda. Η τελευταία έκδοση λογισμικού αναβαθμίζει μετά από διάστημα εξέλιξης δύο δεκαετιών το σύστημαSuper Handling του NSX που ανταποκρίνεται ενεργά στις εντολές του οδηγού, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει ανώτερο επίπεδο κατευθυντικότητας ενώ παράλληλα υποστηρίζει έξυπνα τον οδηγό σε μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες.

Πηγή: gazzetta.gr