Η WV παρουσίασε το υβριδικό VW Golf GTE Sport (εικόνες)

Το VW Golf GTE Sport είναι ένα πρωτότυπο συμπαγές υβριδικό super sport hatchback που ενώνει τον κόσμο των καθημερινών και των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Θέλοντας να δείξει τις δυνατότητές της, η VW παρουσίασε για τη μεγάλη συνάντηση των GTi στη λίμνη Wörthersee στην Αυστρία το VW Golf GTE Sport Concept. Με βασικό κινητήρα ένα τετρακύλινδρο σύνολο turbo και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, το υπέροχο αυτό hatch αποδίδει 400 ίππους συνολικά οι οποίοι κινούν όλους τους τροχούς. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης προέρχεται από το αγωνιστικό Polo WRC και αποδίδει… 299 ίππους. Οι επιδόσεις είναι το ίδιο εντυπωσιακές με την εμφάνισή του και έτσι η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 4,3 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 280 περίπου χιλιόμετρα.

Πέρα όμως από αυτές τις επιδόσεις που παραπέμπουν σε αγωνιστικό αυτοκίνητο το Golf GTE μπορεί να κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό χωρίς τις παραμικρές εκπομπές ρύπων. Με το πάτημα ενός κουμπιού, σταματά να συμβάλλει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και έτσι για μια απόσταση 50 χιλιομέτρων το πρωτότυπο αυτό μπορεί να κινείται αμιγώς ως ηλεκτρικό.

Η VW δεν άφησε τίποτα στην τύχη και έτσι η τεχνολογία αιχμής των μηχανικών μερών συνδυάζεται με αντίστοιχη στο αμάξωμα,  που κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα. Εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό, διατηρεί χαμηλά το συνολικό βάρος και ανταποκρίνεται ιδανικά στις υψηλές επιδόσεις. Ανάλογα φουτουριστικό όμως είναι και το εσωτερικό, όπου η διθέσια διάταξη είναι σαφώς διαχωρισμένη σε δύο διακριτά τμήματα. Τα πλήρως ψηφιακά όργανα και όλα τα αναγκαία συστήματα για τν οδήγηση αναπτύσσονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, επίσης με διακριτή λειτουργία.

Φυσικά η VW δεν κάνει λόγο για την παραγωγή του Golf GTE, ωστόσο είναι περισσότερο από προφανές ότι μέρη της τεχνολογίας αυτού του μοντέλου θα είναι πολύ σύντομα κάτω από το αμάξωμα πολλών μοντέλων παραγωγής της VW.

volkswagen-golf-gte-sport-concept-3volkswagen-golf-gte-sport-concept-interior-1Πηγή: gazzetta.gr