ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα και ΣΚΟΤΩΝΕΙ έναν Αφροαμερικανό (video)

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη δολοφονία ενός 50χρονου αφροαμερικανού από ένα λευκό αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI κατά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν, επίσης, ότι λαμβάνοντας υπόψη ένα βίντεο, που τράβηξε περαστικός και δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών, ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας. Ο αστυνομικός στο βίντεο, που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα New York Times, διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα 8 φορές τον αφροαμερικανό, ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει.

Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας, ενώ ο αστυνομικός οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών διωκτικών αρχών.