Σαν Φρανσίσκο: Εργαζόμενοι πήγαιναν για ένα μήνα ΓΥΜΝΟΙ στο γραφείο (εικόνες)

H εταιρία «Bold Italic» στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία αποτελεί έναν σύγχρονο οδηγό πόλης, καλεί όλους τους εργαζόμενους να εργασθούν για ένα μήνα εντελώς γυμνοί με σκοπό να διαπιστωθεί αν αυτό θα γεννούσε πιο δημιουργικές ιδέες.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αποδέχτηκαν με ευχαρίστηση την πρόσκληση των εργοδοτών ενώ κάποιοι άλλοι ένιωσαν αμήχανα να πετάξουν τα ρούχα τους και να κυκλοφορούν εντελώς γυμνοί.

Μετά από λίγες ημέρες όμως δούλευαν όλοι όπως πριν με μεγάλη οικειότητα νιώθοντας πάνω από όλα άνεση με την εικόνα του σώματός τους. Τα αστεία φυσικά δεν έλειψαν ενώ προέκυψαν και κωδικοποιημένα μηνύματα όπως «οι σκληρές ρώγες» σημαίνουν πρέπει να συγκεντρωθείς και οι «χαλαρές ρώγες» ότι είναι ώρα για συζήτηση και διάλειμμα.

Το αποτέλεσμα της πρωτότυπης ιδέες ήταν να εκτοξεύσουν οι εργασιακές επιδόσεις των εργαζομένων δίνοντας καινούργια δυναμική στην εταιρεία.

Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την αλλαγή της διάθεσής τους, τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους και τη δημιουργικότητά τους, αποτέλεσμα του νέου αυτού τρόπου εργασίας.

gy6 gy7 gy8 gy9 gy1 gy2 gy3 gy4 gy5