Ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υποψήφιος για την θέση του προέδρου της ΝΔ, Πέτρος Τατούλης, κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Μεϊμαράκης, χθες Δευτέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο κ. Τατούλης τον αποκαλεί «υπηρεσιακό πρόεδρο-δεκανίκι» και τονίζει:

«Απευθυνόμενος στα πρόσωπα του πολιτικού κατεστημένου του κόμματος που οδήγησαν την παράταξη στο χαμηλότερο σημείο της ιστορίας της, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέθεσε χθες το όραμα του για τον ενταφιασμό της ελπίδας ενός ολόκληρου λαού».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μένει ιδίως στην αναφορά Μεϊμαράκη ότι διαφωνεί με την εκλογή προέδρου από την ευρύτερη βάση της ΝΔ και «πυροβολεί»: «Σε μια εποχή που η κοινωνία απενοχοποιημένη διεκδικεί την συμμετοχή της στην λήψη των αποφάσεων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με περισσό κουτσαβακισμό προσέβαλε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και τον τέως πρόεδρο του κόμματος χαρακτηρίζοντας ως «αγοραία» την ψήφο τους, με την οποία μάλιστα αναδείχτηκε ο προηγούμενος ηγέτης της παράταξης, επιδιώκοντας να οδηγήσει την ΝΔ σε μια σκοτεινή περίοδο κυριαρχίας των μηχανισμών».

Κατά τον Πέτρο Τατούλη, η διαδικασία εκλογής προέδρου στην ΝΔ, «μετά την συντριπτική φωνή του Ελληνικού λαού στο πρώτο δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια πριν από λίγες μόλις μέρες, μπορεί να γίνει μόνο από το λαό, διαδικασία που αποτελεί και την μόνη δημοκρατική επιλογή για την πορεία του τόπου».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «ο άδολος και ακομμάτιστος πατριωτισμός, που αναζητά διέξοδο κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τις επιλογές τους, είναι η ατζέντα της επόμενης ημέρας για την επιλογή του επικεφαλής της ΝΔ. Μακριά από ψευτομαγκιές και δαχτυλίδια της εξουσίας. Μακριά από συναλλαγές και καθεστωτικού τύπου μεθοδολογίες συντήρησης και αποξένωσης των πολιτών».

Και καταλήγει: «Η ΝΔ πρέπει λοιπόν να γίνει ο οδηγός της προσπάθειας αυτής και όχι ένα υπηρεσιακό κόμμα με υπηρεσιακό αρχηγό δεκανίκι. Η ΝΔ χρειάζεται να αναπτύξει και να προάγει ένα κυβερνητικό μοντέλο μέσα από διαδικασίες που θα προσφέρουν στην παράταξη ένα νέο όραμα στο πρόσωπο ενός έντιμου ηγέτη. Γιατί ο τόπος δεν έχει αντοχή για άλλα χαμένα χρόνια».