Μια MOYSA …… θα υποδεχτεί την EUYO

Μια πολύ ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19 Απριλίου.

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (European Union Youth Orchestra) επισκέπτεται τη μακεδονική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας της με το Μέγαρο Μουσικής και συμπράττει με τη… MOYSA , όπου MOYSA:  η νεότευκτη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το σύνολο αριθμεί 84 μέλη ηλικίας 8-25 ετών τα οποία επελέγησαν με τη διαδικασία της ακρόασης και προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Λάρισα, την Κοζάνη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

 

Κύριος στόχος της η συμβολή της στην καλλιτεχνική εξέλιξη ταλαντούχων νέων μουσικών μέσα από συναυλίες, συνεργασίες, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες που αφορούν στην ορχηστρική τέχνη, καθώς και να αναπτύξει το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις εντός και εκτός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ετσι, λοιπόν, 35 επίλεκτα μέλη της MOUSA (Megaro Youth Symphony Orchestra) θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον κόσμο της μουσικής με την εμφάνισή τους στο πλευρό 15 επίλεκτων μουσικών της European Union Youth Orchestra, της κορυφαίαςορχήστρας νέων παγκοσμίως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).

Θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με έργα Σκαλκώτα, Στράους και Σούμπερτ υπό τη διεύθυνση του Yuri Azevedo, ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού μαέστρου από τη Βραζιλία, ο οποίος στα 23 του μόλις χρόνια έχει χαρακτηριστεί ένας «ανερχόμενος Gustavo Dudamel».

Aίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Γενική είσοδος 5€ Πληροφορίες- εισιτήρια στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο 2310895938-9 και στο www.tch.gr

euyo-meets-moysa-megaro-8ess