Παρά την κρίση και το αμφισβητούμενο μέλλον πολλών θεατρικών παραγωγών, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, κάποιοι τολμούν να σχεδιάζουν για το Φθινόπωρο.

 

Φέτος το φθινόπωρο, στο Θέατρο Σταθμός, η υψηλή τεχνολογία συναντά τον κλασσικό μύθο του Όσκαρ Ουάϊλντ, για να ζωντανέψει επί σκηνής τη συγκλονιστική ιστορία του ναρκισσιστή και ηδονοθήρα Ντόριαν Γκρέυ, ο οποίος, συνεπαρμένος από το εξαιρετικά όμορφο πορτραίτο που του φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγορτ, πουλάει την ψυχή του στον διάβολο, με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα και ομορφιά.

Υπό την επιρροή του φίλου του, του λόρδου Χένρυ Γουότον, ο Ντόριαν θα παραδοθεί σε έναν κρυφό ακόλαστο τρόπο ζωής, καταργώντας τις ηθικές του αξίες και αναζητώντας καινούργιες.

Ακριβώς 125 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου του Όσκαρ Ουάϊλντ, το έργο που συνεχίζει να σαγηνεύει και να εμπνέει θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στο ελληνικό θέατρο με 6 ηθοποιούς σε τρισδιάστατο εικονικό σκηνικό χώρο (3D mapping) που σχεδιάζει ο σκηνοθέτης, Γιάννης Βολιώτης, και με τη ζωντανή μουσική πιάνου να χρωματίζει κατάλληλα την ατμόσφαιρα του έργου.

 

Παίζουν οι:

Ντόριαν Γκρέυ: Φώτης Λάμαρης

Χένρυ Γουότον: Μάνος Ζαχαράκος

Μπάζιλ Χόλγουορντ: Χάρης Μαυρουδής

Σίβιλ Βέιν – Χέιτυ Γουότον: Νέλη Αλκάδη

Βίκτωρ: Άγγελος Μπέσσας

Τζεϊμς Βέιν – Άλαν Κάμπελ: Βασίλης Ταρατόρης