Βελτιωμένες εκδόσεις για Opel Insignia

Με το νέο κινητήρα 1.6 CDTi σε εκδόσεις 120 και 136 ίππων θα διατίθεται πλέον το Opel Insignia.

Τέρμα οι δίλιτροι κινητήρες diesel για το Opel Insignia, καθώς ο 1.6 CDTi τους αντικαθιστά επάξια με δύο εκδόσεις, 120 και 136 ίππων.  Σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα Start/Stop, ο turbo diesel των 120 ίππων επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα και έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,9 λίτρα / 100 χλμ. που αντιστοιχούν σε εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ.  (με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης στο μικτό κύκλο). Ο turbo diesel των 136 ίππων μειώνει την κατανάλωση κατά 0,1 λίτρα στα 3,8 ενώ οι εκπομπές CO2 ισοδυναμούν με 99 γρ./χλμ. και έτσι το μεσαίο Opel δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Και οι δύο εκδόσεις του αθόρυβου diesel προσφέρουν ισχυρή ροπή 320 Nm από τις 2.000 rpm και διατίθενται στην τιμή των 26.670 και 28.070€ στη Γερμανία.

Παράλληλα με την εξέλιξη των μηχανικών μερών, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στο Insignia την  υπηρεσία συνδεσιμότητας και  εξυπηρέτησης Opel OnStar. Οι κάτοχοι μπορούν να χρησιμοποιούν όλη τη γκάμα υπηρεσιών δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες μετά την ενεργοποίηση. Μεταξύ αυτών είναι η Αυτόματη Απόκριση σε Σύγκρουση όλο το 24ωρο  (Automatic Crash Response), η Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος (Stolen Vehicle Assistance), η Οδική Βοήθεια (Roadside Assistance), η Διάγνωση Οχήματος (Vehicle Diagnostics) πάνω σε σημαντικά λειτουργικά δεδομένα και μεγέθη καθώς και έλεγχος από απόσταση των διαφόρων λειτουργιών του οχήματος μέσω Smartphone App. Ταυτόχρονα, η Opel OnStar μετατρέπει το Insignia σε ένα ισχυρό, κινητό Wi-Fi Hotspot με σταθερή σύνδεση internet. Μέχρι επτά συσκευές μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα στο σύστημα – κάτι πρακτικό για ταξίδια με την οικογένεια ή ήταν το Insignia λειτουργεί σαν κινητό γραφείο.

Τέλος στο ανανεωμένο Insignia η Opel προσφέρει και την εφαρμογή Apple CarPlay με το νέο σύστημα Navi 900 IntelliLink. Αυτό εγγυάται ταχεία πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές ψυχαγωγίας για μουσική και ειδήσεις. Η απεικόνιση και η λειτουργία γίνονται μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής οκτώ ιντσών. Το IntelliLink επιτρέπει επίσης audio streaming, ανάγνωση εισερχόμενων SMS και φωνητικό έλεγχο καθώς και παρακολούθηση ταινιών και βίντεο – αυτά μόνον όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει επίσης χάρτες άνω των 30 Ευρωπαϊκών χωρών. Η απεικόνιση γίνεται και τρισδιάστατα σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και ο έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών.

H υπηρεσία OnStar και το σύστημα Apple CarPlay θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά το 2ο εξάμηνο του 2016.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ