Η εφαρμογή… «δερματολόγος»!

Παρακολουθεί αλλαγές στο δέρμα και τους σπίλους

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές, που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να ελέγχουν και να αναγνωρίζουν σημάδια καρκίνου στο δέρμα, ωστόσο η SkinVision είναι ίσως η πιο επιστημονικά ακριβής που υπάρχει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, ο οποίος χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και βασίζεται σε 4.000 φωτογραφίες από 500 δερματολογικές αξιολογήσεις, παρέχοντάς της ακρίβεια στις «διαγνώσεις» σε ποσοστό 90%.

Οι δημιουργοί του SkinVision τονίζουν, ότι η εφαρμογή δεν παρέχει πλήρη διάγνωση και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να «αντικαθιστά» τους γιατρούς, ωστόσο αναφέρουν ότι μπορεί να εντοπίσει αλλαγές στο δέρμα και «σημάδια» που να υποδηλώνουν το βαθμό επικινδυνότητας εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Σχεδιάστηκε για να βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν τις ελιές στο δέρμα τους και να ενημερώνονται για τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος.

Μόλις «ανεβεί» μια φωτογραφία, ένας μαθηματικός αλγόριθμος την αναλύει και παρέχει μια «αξιολόγηση κινδύνου». Ανιχνεύει για χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να υποδηλώνουν «μη φυσιολογικές ή επικίνδυνες αλλαγές στο δέρμα» και στη συνέχεια, η εφαρμογή προειδοποιεί τους χρήστες για τα αποτελέσματα.

Ο αλγόριθμος δημιουργήθηκε από μια ομάδα δερματολόγων.