Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Με ιδιαίτερη έκπληξη και πολλά χαμόγελα υποδέχτηκαν οι εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου στις 13.30, την δράση – έκπληξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δύο μέτζο σοπράνο της ΕΛΣ, η Ελένη Βουδουράκη και η Ειρήνη Αθανασίου ερμήνευσαν διάσημες άριες των Μότσαρτ, Ροσσίνι και Μπιζέ, στην περιοχή των αναχωρήσεων και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκεται το μουσείο του Αεροδρομίου. Με συνοδεία στο πιάνο από την Ειρήνη Αντωνιάδου, οι δύο μεσόφωνοι ερμήνευσαν αποσπάσματα από τους Γάμους του Φίγκαρο, την Ιταλίδα στο Αλγέρι και την Κάρμεν.

 

Οι ταξιδιώτες και οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου αντιμετώπισαν την οπερατική έκπληξη με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ενώ κατέγραφαν το δρώμενο με κινητά τηλέφωνα και κάμερες. Η λυρική μουσική και οι εντυπωσιακές φωνές των ερμηνευτριών προσφέρθηκαν σαν μια τελευταία κίνηση φιλοξενίας στους διερχόμενους ταξιδιώτες, από τον μεγαλύτερο πολιτιστικό οργανισμό της χώρας πριν την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο. Στόχος της δράσης ήταν να φέρει ακόμη πιο κοντά δύο φορείς του Λεκανοπεδίου που έχουν εθνική εμβέλεια και αποστολή, αλλά και διεθνές εκτόπισμα, τον Διεθνή Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να ταξιδέψει την τέχνη της όπερας σε μέρη απρόσμενα και απρόβλεπτα. Με την πολιτική εξωστρέφειας, που στοχεύει στην εξοικείωση του μη εξειδικευμένου κοινού με την λυρική τέχνη, έχει καταφέρει να φέρει σε επαφή με την όπερα ένα ευρύ φάσμα κοινού και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας και όχι μόνον. Πριν ένα χρόνο, η ΕΛΣ διοργάνωσε σε συνεργασία με την Aegean ένα δρώμενο εν πτήσει. Φέτος, ήρθε η ώρα να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και να απευθυνθεί στους επιβάτες από όλο τον κόσμο που το κατακλύζουν καθημερινά. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η πύλη της Αθήνας προς τον κόσμο -πολύτιμος υποστηρικτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-, είναι ένας ιδανικός τόπος για την κοσμοπολίτικη τέχνη της όπερας.

 

 

Η μεταστέγαση της ΕΛΣ στη νέα της στέγη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο θα αποτελέσει ένα ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού και θα αλλάξει τον χάρτη της Αθήνας, όπως ακριβώς τον άλλαξε και το άνοιγμα του “Ελευθέριος Βενιζέλος” το 2001. Λίγο πριν από την “απογείωσή” της στη νέα της στέγη, στην οποία φιλοδοξεί να προσελκύσει και χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό, η ΕΛΣ σήμερα 8 Μαΐου 2015 στις 13.30 το μεσημέρι (η δράση επαναλήφθηκε και στις 14.30), επισκέφθηκε τον Διεθνή Αερολιμένα, στο πλαίσιο μιας ήδη σημαντικής συνεργασίας

-                  -                       -1